Borászat
Vendéglátás
Boraink
Kapcsolat
Térkép
Partnereink
Híreink
Galéria
Díjaink
Rendelhetőség
Akcióink


A bor a világ egyik legnagyobb civilizációs megnyilvánulása.

 

Köszöntjük a Molnár Pincészet és Szőlőbirtok honlapján!Pincészetünket 1996-ban alapítottuk meg az egri Szépasszony-völgyben. A többgenerációs szőlőművelő és borászati tapasztalatra épülő pincészet feldolgozó részét feleségem szüleitől vettük át , akik mai napig részt vállalnak szőlőművelő munkában. Családi gazdaságként folytatjuk tevékenységünket. A borászati feldolgozó, a szőlőművelő gépek telephelye, a szőlőterületek közelsége miatt Felnémeten található.


01.jpg

A megújult homlokzat


Elsősorban vörös, jóval kevesebb fehér szőlőterületünk van.
Néhány szót a technológiáról. Oxidatív borok előállításával foglalkozunk, irányított erjesztést alkalmazunk. Az illatos fehér fajtákat 8-12 órán át héján áztatjuk az intenzív  íz és illatanyagok kinyerése céljából. A vörös szőlőt 2-3 hétig héján erjesztjük, 24-36 hónapig  5 és 10 hl-es ászok hordóban érleljük, majd palackosan  vagy lédig formában kerülnek eladásra  boraink. Barrique  hordóinkba a legtöbbet ígérő vörösboraink kerülnek. Az Egri Leányka tölgyfa-, a Chardonnay  kőrishordós érlelést kap. Kedvező évjáratban, megfelelő hőmérsékleti viszonyok között Jégbort is készítünk. Nagy a fajtaválasztékunk, a  fehér és vörös mellett igen kedveltek rozé boraink is.


02.jpg

Családunk


Feleségem borász és borbírálói képesítéssel rendelkezik, ő irányítja a feldolgozást. A Szépasszony-völgyben a 16-os pincében találják meg borainkat. Hosszú évek szorgalmas munkájával építettük fel a Molnár Pincészetet  aminek továbbvitele a fiam feladata lesz. A generáció legfiatalabb tagja, Molnár Gergely a Corvinus Egyetem Kertészmérnöki karán folytatja tanulmányait. A borászat ma már rendelkezik a modern szőlő-feldolgozáshoz és borkészítéshez szükséges eszközökkel, saját szőlőművelő gépekkel. Mindemellett megőrizte a tradicionális értékeket. Hangsúlyt fektet a hosszú tölgyfahordós érlelésre. A jó minőséggel szeretné megtartani vásárlóit.


03.jpg

Hogy magasabb minőség születhessen


SZŐLÉSZET

A szőlőbirtokunk területei az egri borvidéken, Eger, Andornaktálya és Egerbakta határaiban terülnek el. A családunk 17 hektár területen gazdálkodik. A jó bor mindent eldöntő alapja a szőlőhegyen keresendő. A szőlő telepítése során az volt a célkitűzésünk, hogy olyan termőtalajjal, fekvéssel rendelkező dűlőket, olyan szőlőfajtákat válasszunk, melyek a későbbiek során kiváló minőségű alapanyagot biztosítanak borászatunk számára. A megfelelő terméskorlátozással, figyelembe véve a fajta sajátosságait, további minőség emelkedést érünk el.
Szőlőművelő gyökereink az Egerhez csatolt Felnémethez kötnek minket, ezért a területek nagy része ott található.

 

 

szolo.jpg

 

Eger – Birka dűlő: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Kékfrankos Blauburger, Turán
Eger – Szarkás dűlő: Kékmedoc (Menoire), Chardonnay
Eger – Galagonyás dűlő: Kékfrankos
Egerbakta – Paptag dűlő: Leányka
Andornaktálya – Erdélyi dűlő: Muskotály
Andornaktálya – Cserjéslápa: MedinaA mottónk: minőséget megfizethető áron!

Molnár László